Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ribiņas ar virziņkāpsotiem

2012. gada 16. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Cūkas ribiņas sadala 8 gabalos, noskalo ar aukstu ūdeni un nosusina.
2. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 220 grādiem.
3. Cepešpannu izklāj ar alumīnija foliju.
4. Sajauc tomātu pastu, medu, sāli,eļļu, piparus un kajēnas piparus. Ribiņas no abām pusēm apsmērē ar šo maisījumu.
5. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes, tad apgriež uz otru pusi, turpina cept vēl nepilnu pusstundu.
6. Pa to laiku notīra kāpostu, sagriež četrās daļās, izgriež kacenu. Kāpostu ceturtdaļas smalki sagriež.
7. Kūpināto speķi bez ādas sagriež sīkos kubiciņos un uz nelielas uguns katlā sacep.
8. Sīpolu smalki sakapā un pievieno speķim.
9. Pieliek klāt kāpostus, pieber sāli, piparus, uzliek vāku un uz vidēji lielas uguns sautē 10 minūtes.
10. Pievieno buljonu vai alu, piemaisa Creme fraiche un turpina sutināt vēl 10 minūtes un kāposti gatavi.
Liek uz šķīvjiem kopā ar cūkas ribiņām un kartupeļu biezputru.

Labu apetīti!
Uz augšu