Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dillēs un mandelēs panēta zivs fileja

2012. gada 15. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež četrās daļās.
2. Nomazgā un notīra pupiņu pākstis un sagriež 4 cm garos gabalos.
3. Tomātiem noņem miziņu, sadala četrās daļās.
4. Cukīni nomazgā, notīra un sagriež pirksta biezuma šķēlēs.
5. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sakapā.
6. Sakarsē olīveļļu. Apcep tajā sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
7. Pievieno kartupeļus, pupiņas un cukīni un cep uz lielas uguns, līdz viss ir viegli apbrūnējis. Pieliek klāt tomātus, garšaugus, sāli, piparus un buljonu, ļauj uzvārīties. Pēc tam uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē apmēram 15 minūtes.
8. Apsāla zivs filejas.
9. Dilles nomazgā un smalki sakapā.
10. Šķīvī sajauc tās ar mandeļu skaidiņām un pipariem.
11. Citā šķīvī sakuļ olas ar citrona sulu.
12. Sakarsē eļļu.
13. Filejas apviļā miltos, tad olā un visbeidzot mandeļu - diļļu maisījumā. Cep 3 minūtes no katras puses.
Pasniedz kopā ar dārzeņiem.

Labu apetīti!
Uz augšu