Cūkgaļas veltnīši ar sieru

5 1

Sastāvdaļas

  • 200 g trekna, svaiga siera
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 saišķītis bazilika
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 50 g rīvēts Parmezāna siera
  • 8 plānas, garenas cūkgaļas šniceles (apm. 100 g katra)
  • 1 sīpols
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 kārbiņa picas tomātu (neto svars 400 g)
  • 250 ml gaļas buljona
  • 2 zariņi oregano
  • 2 zariņi timiāna

Pagatavošana

65 min.
  1. Svaigo sieru ieliek sietā un notecina.
  2. Garšaugiem noplūc lapiņas un smalki sakapā.
  3. Svaigo sieru pārliek bļodā. 1 ķiploka daiviņu piespiež pie svaigā siera, piemaisa garšaugus un Parmezāna sieru. Pievieno sāli un piparus.
  4. Cūkgaļas šniceles ar plata naža spalu saplacina, uz abām pusēm uzkaisa sāli un piparus. Porporcionāli sadala un uzsmērē uz tām sieru kopā ar garšaugiem. Pēc tam saritina veltnīšos un sastiprina ar koka irbulīšiem.
  5. Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
  6. Platā pannā sakarsē eļļu.
  7. Apmēram 10 minūtes no visām pusēm apcep tajā gaļas veltnīšus. Kad veltnīši gatavi, noņem tos no pannas.
  8. Atlikušajās cepšanas taukvielās apcep sīpolus caurspīdīgus.
  9. Piespiež klāt atlikušās ķiploku daiviņas, piemaisa picas tomātus.
  10. Pielej visu buljonu un garšai pievieno sāli, piparus, oregāno un timiānu.
  11. Ieliek veltnīšus šajā mērcē, uzliek pannai vāku un sautē 30 minūtes.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

iraida 2014. gada 28. februāris 16:36
garsigi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni