Sarkanie kāposti ar āboliem

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg sarkanā kāposta
  • 2 āboli
  • 1 kartupelis paliels
  • 1 /4 l maiga ābolu vīna ( var aizstāt ar ābolu sulu)
  • 1 /8 l augļu vai baltvīna etiķa
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. ķimeņu
  • Sāls
  • Melnie pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Sarkano kāpostu galviņu nomazgā, sagriež četrās daļās, izgriež kacenu un sagriež tievās strēmelītēs.
  2. Ābolus nomazgā, sagriež četrās daļās, izņem sēklotnes. Pašu ābolu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  3. Kartupeli nomiz un sagriež plānās skaidiņās vai sarīvē uz rupjās rīves.
  4. Visas sastāvdaļas ieliek lielā katlā un sajauc kopā ar ābolu vīnu, etiķi, cukuru, ķimenēm, sāli un pipariem.
  5. Sarkanos kāpostus ar āboliem uz vidēji lielas uguns uzkarsē, līdz viss sāk vārties. Pēc tam karstumu samazina un apmēram 45 minūtes sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti mīksti. Gatavos kāpostus pārliek bļodā un pasniedz.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni