Sākums > Receptes > Deserti

Saldais zemeņu krēms

2012. gada 1. novembris
Foto: Reina Fingere
Es šo recepti noskatījos no grāmatas un taisot pielaboju!!!!!:)
Pagatavošana
40 min
1. Liek želatīnu aukstā ūdenī, lai uzbriest, tad izkausē.
2. Saputo saldo krējumu.
3. Saputotam krējumam pievieno zemeņu konservus, cukuru un želatīnu. Masu izcilā, liek stikla bļodā vai ar ūdeni izskalotā formā.
4. Pasniedz stikla bļodā ar izkausētu piena šokolādi pa virsu.
5. Labu apetīti!
6. Autora piebilde:
7. Vasarā zemeņu konservu vietā var ņemt zemeņu ogas. Svaigu ogu krēmu var gatavot arī bez želatīna, bet, ja liek konservus, tad bez želatīna neiztikt. Krēmu var pagatavot, ņemot tikai zemeņu sīrupu vai sulu, bez ogām. Ja ogas ļoti lielas, tad sašķaida tās. Tā var gatavot ne tikai zemenes, bet arī visas citas ogas un to konservus. Var ņemt arī ievārījumus. Želatīnu aprēķina pēc sīrupa daudzuma. Uz 1 glāzi sīrupa 3-4 plāksnītes želatīna.
Uz augšu