Kvinoja ar sieru

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze pilngraudu kvinojas
  • 2 vidēji lieli puravi
  • 2 tējk. olīveļļas
  • 2 olas
  • 1 glāze sadrupināta Fetas siera
  • 1 /4 glāze mīksta siera (sadrupināts)
  • 1 ēd. k. vājpiena
  • Parmas siers
  • 4 sadrupināti baltmaizes grauzdiņi
  • 2 daiviņas sakapāta ķiploka
  • 300 g spinātu
  • 1.5 glāze dārzeņu buljona
  • 1 tējk. sakapāta timiāna
  • Šķipsniņa maltu piparu

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
  2. Lielā katlā samaisa kvinoju ar buljonu, uzliek vāku un uzvāra. Uguni noregulē uz zemu temperatūru, un vāra kvinoju 30 minūtes vai kamēr buljons iesūcies. Tad noņem no uguns uz 5 min.
  3. Pa to laiku sakapā purava stublāju (lapas izmet). Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno puravu un ķiploku un cep 2 minūtes. Tad pievieno spinātus un cep vēl 3 minūtes. Noņem no uguns un piejauc timiānu, pētersīli, piparus un sāli. Ar dakšiņu apmaisa dziestošo kvinoju.
  4. Lielā bļodā sakuļ olas un Fetas sieru; karstumizturīgā traukā liek mīksto sieru un pienu un karsē 30 sekundes, piejauc Parmas sieru un liek ledusskapī.
  5. Spinātu un puravu maisījumam pievieno kvinoju. Pievieno olas un samaisa. Ieeļļo cepamo trauku, un liek tajā kvinojas maisījumu. Vienmērīgi pārklāj atdzisušo siera maisījumu, pārkaisa ar baltmaizes drupačām un mazliet apslaka ar eļļu. Cep 25 min vai kamēr virsma kļūst zeltaini brūna.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

ance 2012. gada 18. oktobris 16:16
loti garsigi tiesam,visa gimene sajusma,paldies par recepti,esmu izmeginajusi visas si lietotaja receptes,loti gardas,ar nepacietibu gaidu jaunas
ance 2012. gada 18. oktobris 13:52
man loti garso kvinoja,tapec tulit pat skriesu uz veikalu lai uztaisitu so brinumu,pec tam pazinosu,ka sanaca

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni