Mandeļu - medus trīsstūrīši

5 1

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • Mīklai:
  • 200 g sviests
  • 100 g cukurs
  • 250 -300 g milti
  • Virsiņai:
  • 50 g sviests
  • 75 g cukurs
  • 1 -2 ēdamkarotes medus
  • 3 ēdamkarotes piens
  • 100 g (1 paciņa) mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

145 min.
  1. Sākumā sagatavo mīklu. Bļodā izsijā miltus, tajos liek sadrupinātu sviestu un cukuru. Visu samīca viendabīgā masā. Saripina bumbu un, ietītu pārtikas plēvē, to liek ledusskapī uz 1-2 stundām.
  2. Kad mīkla nostāvējusies, var gatavot virskārtu. Sviestu ieliek katliņā kopā ar cukuru, medu un pienu. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes. Ņem nost no uguns, liek klāt mandeļu skaidas. Mazliet padzesē.
  3. Pannā uz cepamā papīra izlīdzina mīklu, klāj virsū sagatavoto masu. Liek uz 200 grādiem sakarsētā krāsni (ja ar konvektoru, grādus jāliek mazāk). Cep, līdz virsiņa apbrūnējusi, tad ņem laukā un sagriež mīklu trīsstūrīšos, kamēr vēl silta (iesaku lietot picas nazi). Atdzesē, bauda un slavē.
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Evija 2014. gada 10. augusts 00:05
Perfekti cepumi!!!
Diāna Auziņa 2013. gada 25. septembris 09:31
Tiešām KOLOSĀLI !

Visgrūtāk ir gaidīt 2 h, kamēr mīkla stāv ledusskapī, un, pēc tam izlīdzināt to uz cepamplāts. Izlīdzināt mīklu vieglāk, ja tā ir mazliet pastāvējusi , izņemta no ledusskapja (10 min.). To izlīdzina ar plaukstu, ņemot talkā mazu , caurspīdīgu maisiņu. Izlīdzinot ar plaukstu pasilda un tā nedrūp.
1:1 Lāču cepumiņi. :) Paldies par recepti.
GINTA 2013. gada 12. septembris 14:20
cepumi ir vienkarsi Super.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize