Mandeļu un persiku kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • Kūkai būs nepieciešamas divas mandeļu biskvīta kārtas. Katrai kārtai būs nepieciešams
  • 2 olas
  • 75 g cukurs
  • 100 g maltas mandeles (saukti arī par mandeļu miltiem, ko, protams, var iegādāties ekoloģiskās produkcijas veikalos)
  • 1 tēj.k. kanēlis
  • Puscitrona miziņa
  • Krēmam:
  • 100 g biezpiens
  • 200 g bezpiedevu jogurts
  • 200 g saldais krējums
  • 60 g cukurs
  • Vaniļa
  • 3 persiki
  • 3 tēj.k. želantīns

Pagatavošana

130 min.
  1. Biskvīta kārtas:
  2. Olas, cukuru, kanēli un citrona miziņu saputo biezās, krēmīgās putās.
  3. Iemaisa mandeļu miltus un ielej formā ar noņemamo malu (formu var iesmērēt ar sviestu). 3) Cep 160° temp. 25 minūtes (biskvīta virsai jābūt zeltainai).
  4. Atdzesē un tikai tad ņem ārā no formas (lai gan pati uzreiz ņēmu laukā, nebija nekādas vainas).
  5. Biskvīts ir diezgan drupains un mitrs, nevis blīvs, kā cepot no miltiem.
  6. Izcep otru kārtu.
  7. Krēms:
  8. Želatīnu aplej ar 3 ēd.k. auksta ūdens, uzbriedina un izkausē.
  9. Biezpienu izberž caur sietu un samaisa ar jogurtu.
  10. Saputo saldo krējumu, pievieno vaniļu.
  11. Visu samaisa ar biezpienu un jogurtu. Maisot pievieno padzesētu želatīnu.
  12. Krēmu liek ledusskapī, ik pa laikam apmaisot. Kad krēms sāk sabiezēt, tas ir gatavs pildīšanai.
  13. Vienu persiku sagriež nelielos kubiņos.
  14. Pusi pārliek vienai biskvīta kārtai, pa virsu tiem liek pusi krēma (sagrieztos persikus kubiņos var iemaisīt arī krēmā), tad liek virsū otru biskvīta kārtu un ar virsū liek atlikušos persikus un krēmu.
  15. Rotāšanai pārējos divus persikus sagriež plānās daiviņās un pa apli, sākot no ārmalas, liek uz krēma.
  16. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize