Šokolādes maize ar mandelēm

4 1

Sastāvdaļas

  • 135 ml piens
  • 15 g svaigais raugs
  • 3 ēd.k cukurs,ja vēlamies izteiktu saldu maizi,tad liekam cukuru ap 5-7 ēd.k
  • 1 /2 tēj.k sāls
  • 3 ēd.k kakao
  • 50 g sviests vai margarīns mīklā + ap 30 g vēl smērēšanai
  • Ap 300g milti
  • 1 ēd.k eļļa trauka iesmērēšanai
  • 1 ola
  • Sauja mandeļu skaidiņas vai vienkārši sasmalcināti rieksti

Pagatavošana

60 min.
  1. Ņemam pusi pienu ,uzsildam un izšķīdinam tajā raugu ar pusi cukuru.
  2. Otru pusi pienu arī uzsildam un izkausējam tajā sviestu.
  3. Olu viegli sakuļam ar sāli un atlikušo cukuru.
  4. Savienojam abus piena maisījumus,iemaisam olu.
  5. Pievienojam miltus ar kakao un mandeļu skaidiņas.
  6. Samīcam mīklu un liekam ieeļļotā traukā,ko apsedzam ar pārtikas plēvi.Raudzējam siltā vietā ap 1,5 stundas,līdz mīkla dubultojas apjomā.
  7. Izrullējam mīklu taisnstūrī,izmērs būtībā atkarīgs no formas izmēra ko izmantosim.Es izrullēju 40cm* 17cm. lielā taisnstūrī.
  8. Sagriežam mīklu vertikāli 8 gabaliņos.Sanāk 8 gabaliņi 17cm gari un 5 cm plati.Tas tā aptuveni.
  9. Ņemam tos 30g sviesta vai margarīna un izkausējam.
  10. Katru mīklas gabaliņu apsmērējam ar izkausētu sviestu.
  11. Tālāk salokam kā bildēs rādīts ārējās maliņas līdz vidum,apsmērējam atkal ar sviestu un tad uz pusēm.Bet būtībā jau locīšanas veids pēc katra vēlēšanās.
  12. Kad visi gabaliņi apsmērēti un salocīti,kārtojam tos cepamtraukā,kas iesmērēts ar sviestu.Mīklas gabaliņus liekam ar atvērto maliņu uz leju.
  13. Apsedzam un liekam siltā vietā uz 30 minūtēm.
  14. Pēc tam,kad mīkla vēlreiz uzrūgusi apsmērējam ar atlikuso sviestu,uzberam mandeļu skaidiņas un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
  15. Pagaidam līdz maize nedaudz atdziest un tad varam izņemt no formas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize