Jāņu siers ar ķimenēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 0.5 l piens
  • * 400g biezpiens,vājpiena
  • * 1 ola vai tikai dzeltenums
  • * 40g sviests
  • * 1/3 tēj.k sāls vai pēc garšas
  • * 1 ēd.k ķimenes
  • * citrona sula,ja būs nepieciešama(ja biezpiens skābs,tad nevajadzēs)

Pagatavošana

60 min.
  1. -Pienu liekam katliņā un sildam līdz brīdim,kad jau gandrīz sāk vārīties.
  2. -Pievienojam sablenderētu vai sastampātu biezpienu.
  3. -Karsējam visu laiku maisot līdz atdalās dzelten/zaļas sūkalas,tas aizņems līdz 2 minūtēm,ja biezpiens pietiekami skābs,bet ja neveidojas sūkalas,tad pievienojam nedaudz citrona sulu.
  4. -Uz katliņa liekam caurduri,kam virsū samitrināta marle divās kārtās.
  5. -Lejam marlē mūsu siera masu,lai notek sūkalas.Marles malas saliekam kopā un pakratam,lai labāk atdalās sūkalas.
  6. -Pa to laiku olu sakuļam viegli ar sāli.
  7. -Katliņā liekam sviestu ar ķimenēm un kausējam.Šādi ķimenes atdzīvosies un būs aromātiskākas.
  8. -Kad sviests izkusis pievienojam siera masu no marles,kārtīgi,bet uzmanīgi maisam,lai siers savelkas ar sviestu.
  9. -Tad pievienojam sakulto olu un turpinam maisīt,lai viss savelkas vienā kamolā,viendabīgā massā.Šādu produktu daudzums jākarsē ap 5-8 minūtes.
  10. -Noņemam un liekam pa trauciniem vai iesienam sieru marlē.Liekam aukstumā atdzist.Ja iesienam marlē,tad pēc 3 stundām aukstumā,marli noņemam un turpinam turēt vēl pāris stundas aukstumā.Ļoti labi būs uz nakti.

Komentāri

Mila 2012. gada 23. jūnijs 15:00
Paldies par recepti!
Nekad nebiju domājusi, ka tas ir tik vienkārši!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas