Deserta kūka-"maigais pieskāriens"

3 1
Deserts ir ļoti maigs, mutē kūstošs. Tas nav pārāk salds, saldumu dod cepumu pamatne un šokolāde, toties zemenes piedod svaigu, pasakainu garšu.

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • Sastāvdaļas deserta masai:
  • 500 g skābā krējuma 25%
  • 1 /2 bundžiņa vārīta iebiezināta piena
  • 200 g svaigais siers (Maskarpone)
  • 100 ml piena
  • 40 g šokolādes (dekorēšanai)
  • 3 ēd.k cukura (pēc nepieciešamības)
  • 1 /2 paciņa Santa Maria želatīns
  • Svaigas zemenes
  • Sastāvdaļas pamatnei:
  • 360 g cepumu (brūnie Selgas)
  • 150 g sviesta
  • Apmēram 50 g zemesriekstu

Pagatavošana

230 min.
  1. Cepumus sablenderē
  2. Riekstus apgrauzdē, atdzesē un sablenderē.
  3. Cepumu un riekstu drupačām pievieno izkausētu sviestu Sajauc līdz viss ir viendabīgs.
  4. Traukā ieliek pārtikas plēvi (ja Jums ir kūkas forma ar noņemamu malu, tad plēve nav nepieciešama).
  5. Kārto cepumu pamatni formā un izlīdzina.
  6. Skābo krējumu puto līdz tas kļūst krēmveidīgs.
  7. Atsevišķi saputo svaigo sieru kopā ar iebiezināto pienu.
  8. Samaisa kopā skābo krējumu un svaigo sieru ar iebiezināto pienu, vēl saputo, pagaršo, ja nepieciešams cukurs, pievieno.
  9. Pienā iemaisa želatīnu, atstāj uzbriest.
  10. Uzsilda siltu un maisam līdz želatīns izkusis pilnībā un nav redzami želatīna graudiņi.
  11. Krēmveidīgajā masā ieputo želatīnu.
  12. Lej uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī uz 3 stundām.
  13. Pēc 3 stundām izņem no formas un aplej ar izkausētu šokolādi, izdekorē ar zemenēm.
  14. Liek atpakaļ ledusskapī.
  15. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Kristīne 2016. gada 27. marts 21:42
Super gards deserts un viegli pagatavojams. Es tik uz 2 paciņām Selgas taisīju dubultā deserta masu un pa virsu sablenderētas saldētas zemenes ar cukuru un želatīnu.
Nikola 2014. gada 2. janvāris 09:49
Mmm... izklausās garšīgi un izskatās arī vienkārši brīnišķīgi. Būs jāpameiģina :)
Kristīne 2012. gada 31. augusts 10:15
supergarda, viegli pagatavojama. vienaldzīgo nebija. kūkas gan bija par maz. IESAKU!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize