Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsi ar karamelizētiem sīpoliem

2012. gada 23. aprīlis
Foto: Gardēde
Pagatavošana
30 min
1. Gribējās parastus rīsus pagatavot nedaudz neparastāk, tad nu, no tā, kas bija mājās, tapa šis.
2. Sīpolus sasmalcina pēc gaumes - ripās vai mazos kubiņos, nelielu siera gabaliņu sarīvē.
3. Nelielā sviesta daudzumā katliņā apgrauzdē rīsus. Tad pielej karstu ūdeni tik, lai nosedz rīsus un sāk tos vārīt līdz gatavi (ik pa laikam pielejot ūdeni, bet lai beigās nav lieks šķidrums).
Foto: Gardēde
4. Tikmēr uz pannas sviestā apcep sīpolus, pielej sojas mērci (pēc gaumes, es liku ~2 ēd.k.) un pieber cukuru (arī pēc gaumes, es liku ~3 ēd.k.)
Foto: Gardēde
5. Kad rīsi gatavi, pieber sarīvēto sieru un samaisa.
Foto: Gardēde
6. Pieliek sacepto sīpolu masu un samaisa.
Foto: Gardēde
7. Gatavs! Liek trauciņā, lai izveidotu formu un pasniedz (ar gaļu, salātiem...)

Lai labi garšo!
Foto: Gardēde
Uz augšu