Cepumi

2012. gada 3. aprīlis
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Bieti nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, pievieno citrona sulu un sablenderē kopā ar svaigo sieru viendabīgā massā.
2. Olu saputo ar cukuru, pēc tam pievienoj sviestu un vēl saputo.
3. Olu maisījumā pievieno biešu maisījumu un visu saputo. Ber klāt miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
4. Mais mīklu, pēc tam jau mīca. Mīkla sanāk mīksta, maiga, bet tai nav jālīp pie rokām. Mīcīšanas procesā nomazgā rokas un turpina mīcīt ar tīrām, šādi miltus nepievieno par daudz. Gatavo mīklu liek maisiņā un ledusskapī uz 3 stundām.
5. Pēc tam liek mīklu uz cepamā papīra gabala, mazliet izrullē, pārber nedaudz miltus un turpina rullēt. Mīklu var rullēt gan ļoti plānu,gan arī atstāt pabiezu.Man šie cepumi garšo,ja ir biezāki.Aptuveni 0,5cm biezumā.
6. Kad mīkla izrullēta, es to apgriezu otrādi, lai apbērta ar miltiem puse būtu apakšā, bet skaistā, neskartā, apakaša būtu augšā.
7. Ar forminu izspiedu sirsniņas.
8. Vienam taurentiņam nepieciešamas 4 sirsniņas un vidū mazliet izrullētu mīklas gabaliņu.
9. Tā kā mīkla sanāca diez gan daudz, tad taisīju gan taurentiņus, gan vienkārši sagriezu gabaliņos. Šos es izmēģināju apsmērēt ar sakultu olu un izrādījās, ka tas ir lieki, jo skaistāki cepumi,kuri nav smērēti ar olu.
10. Re, kur mūsu gatavie taurentiņi. Cepoties tie, protams, vairs nav tik spilgti, bet tomēr skaisti.
11. Te var salīdzināt krāsas. Taurentiņi nebija smērēti ar olu, bet šī sirsniņa bija. Man labāk patīk neapsmērētie cepumi.
12. Cepumi ir mīksti, maigu garšu. Kā minēju, ja tie būs plāni, tad būs krauksķīgi, ja biezi, tad mīksti.
13. Lai izdodas un labi garšo!
Uz augšu