Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas zaķis ar olu

2012. gada 24. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
75 min
1. Sagatavo visu nepieciešamo viltotajam zaķim. Olas novāra, sīpolu un ķiplokus notīra. Sagriež pētersīļus.
Foto: TeddyWife
2. Sīpolu, ķiplokus un pētersīļus lieka virtuves kombainā ar asmeni, sasmalcina visu.
Foto: TeddyWife
3. Pievieno malto gaļu, atkal visu sasmalcin līdz masa kļūst viendabīga.
Foto: TeddyWife
4. Izņem malto gaļu no virtuves kombaina un liek bļodā, pievieno sāli, piparus. Šajā momentā var pievienot arī baltmaizes mīkstumu un vienu olu, tas padarīs malto gaļu mīkstāku beigās (es neko tādu nelieku klāt).
Foto: TeddyWife
5. Maltās gaļas masu kārtīgi samaisa. Tagad sadala maltās gaļas masu četrās daļās un veido plakanas kotletes - ne pārāk plānas, ne pārāk biezas.
Foto: TeddyWife
6. Uz vienas no plakanajām kotletēm liek virsū vārītu olu.
Foto: TeddyWife
7. Tad liek virsū otru kotleti un saspiež malas. Tad ņem rokās un veido vienu lielu kotleti jeb viltoto zaķi.
Foto: TeddyWife
8. To pašu izdara ar atlikušo malto gaļu un olu. Viltotos zaķus liek uz paplātes un cepeškrāsnī uz 200 grādiem 50 - 60 min., līdz virsiņa kļūst zeltaina.
Foto: TeddyWife
9. Pasniedz uzreiz ar makaroniem/kartupeļiem un salātiem, vai atstāj, lai atdziest un vēlāk liek uz maizītes ar mārrutkiem.

Lai labi garšo!
Foto: TeddyWife
Uz augšu