Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

4 1
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu
Foto: Depositphotos.com
Vienkārša, neparasta un garda kūka! Krēmu var izmanot jebkuru, gan sviesta, gan vārīto, gan biezpiena, var pievienot augļus, ogas. Ļaujieties fantāzijai un tik uz priekšu.

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s rīvētu burkanu
  • 1/2 glāze/s cukura, kam garšo salds, var vairāk
  • Vaniļas cukurs
  • 2 tējk. cepamā pulvera Santa Maria
  • 50 g izkausēta sviesta vai margarīna
  • Krēmam:
  • 0.5 l skābā krējuma
  • 200 g svaigā siera
  • Cukurs pēc garšas
  • Vaniļas cukurs pēc garšas
  • Dekoram:
  • Rīvēta šokolāde
  • Mandeles

Pagatavošana

120 min.
  1. Atdala baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus puto ar pusi cukura un vaniļas cukuru līdz iegūst gaišu masu un cukurs izkusis, pievieno izkausētu sviestu/margarīnu, rīvētus burkānus un visu saputo. Iegūst šķidru, skaistu oranžu masu.
  2. Pievieno miltus, kam pievienots cepamais pulveris. Visu rūpīgi izmaisa. Masa ir ļoti bieza.
  3. Olas baltumus puto, kad jau mazliet saputots, lēnam ber klāt atlikušo cukuru. Puto līdz kļūst stingras putas. Olas baltumus iemaisa biezajā masā.
  4. Visu kārtīgi izmaisa un lej formā. Var cept vienu biezu vai arī vairākus plānus biskvītus. Cep ~200 grādos ~ 20 minūtes, līdz kļuvis brūns. Gatavo biskvītu pārgriež horizontāli uz pusēm.
  5. Saputo 0,5 l skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru līdz kļūst stingra, krēmīga masa. Pievieno arī svaigo sieru 200 g (bet var arī iztikt). Saputo krēmu.
  6. Ļoti labi noder arī kāds ievārījums - piestāvēs kāds skābenāks. Smērē biskvītus ar ievārījumu un ar iegūto krējuma krēmu tā bagātīgi.
  7. Kūku noslēdz ar krēma kārtu, kuru pārlej ar izvēlēto ievārījumu un pārber ar mandelēm un šokolādi.

    Lai labi garšo!
    Kūku noslēdz ar krēma kārtu, kuru pārlej ar izvēlēto ievārīj...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

sigita 2014. gada 6. septembris 20:28
Paldies loti laba receptite loti garsigi sanaca:)
Samira 2014. gada 20. aprīlis 21:44
Sanaca loti garda kuka
Andris 2014. gada 10. februāris 16:23
Par šitādu recepti jāsit ar lineālu pa pirkstiem! Kāpēc nav visas sastāvdaļas norādītas uzreiz receptes sākumā ? Tikai taisot kūku pēkšņi atklājas ka vēl vajag skābo krējumu un papildus cukuru, vaniļas cukuru, svaigo sieru, zemesrieksti, kokosa skaidiņas. Recepte laba, bet ir vilšanaš sajūta autorā.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize