Mīdijas ķiploku saldā krējuma mērcē

3 1
Šo recepti es iemācījos gatavot franču restorānā, kur kādu laiku strādāju. Svaigas mīdijas laikam Latvijā nevar nopirkt, bet saldētas ar visām "čaumalām" redzēju centrāltirgū par 4 Ls kg. Ir redzētas arī lielveikalos saldētas izlobītas, bet tās ir dārgākas.

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 1 kg svaigu (der arī saldētas) mīdiju
  • 200 g saldā krējuma
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • Sāls, bet es nelieku, jo no mīdijām izsūcas sāļš ūdens

Pagatavošana

20 min.
  1. Notīra mīdijas - ar nazi noņem no vāciņiem koraļļus un saitīti, ar ko tā augusi.
  2. Mīdijas ieliek katlā, apakšā var ieliet nedaudz ūdens, uzliek vāku un sautē 10-15 minūtes, atkarībā no tā cik lielas mīdijas.
  3. Tikmēr mazākā katliņā uzkarsē mazliet eļļu. Pieliek saspiestu ķiploku un pielej saldo krējumu.
  4. Kad mīdijas ir atvērušās un mīkstas, pielej mērci un samaisa.
  5. Var taisīt arī no saldētām mīdijām. Vislabāk garšos ar baltvīnu, francūži ēd ar frī kartupeļiem. Ķiploka vietā var likt zilo sieru vai kariju.

    Lai labi garšo!
    Var taisīt arī no saldētām mīdijām. Vislabāk garšos ar baltv...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

sonija 2014. gada 2. aprīlis 23:47
jaa es arii sapratu uzreiz,ka meerce un miidijas gatavo atseviski,peec tam savieno...tas ir logiski tikai
Zane 2014. gada 26. marts 12:15
Leons, kā vēl var savādāk pateikt - mazākā katliņā uztaisa mērci un tad, kad mīdijas mîkstas, tad pielej mērci mîdijām.
leons 2013. gada 29. janvāris 23:16
Midijas atveras loti atri un tas nekada gadijuma nevajag ilgi varit. ja sada veida merce ilgi varisies , ta vairs nebus merce, bet kaut kadas dzivas sausmas
Un nav saprotams, saja recepte merci taisa atseviski un midijas atseviski vai ka?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni