Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Citāds biezpiena sacepums

2012. gada 14. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
50 min
1. Pārslas sajauc ar krējumu un mannā. Biezpienu, ja tas graudains, sabelnderē.
2. Ābolus samizo, sarīvē uz smalkās rīves, apelsīnam norīvē miziņu.
3. Biezpienu sajauc ar āboliem un apelsīna miziņu, pievieno pārlas ar krējumu.
4. Olas saputo ar cukuru līdz gaisīgai masai. Pievieno pārējo maisījumu un samaisa. Lej cepamtraukā, kas iesmērēts ar sviestu.
5. Cep ~ 200 grādiem ap 30-40 minūtēm. Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik biezā kārtā ir sacepums, jo planākā, jo ātrāk izcepsies, jo biezākā, jo ilgāk cepsies.
6. Man cepamtrauks bija caurspīdīgs un varēja redzēt, kad apakša viegli brūna, tad arī ņēmu ārā. Virsa bija tik pat gaiša kā tad, kad tikko ielēju masu formā, tā tikai palika sausa, bet krāsu nemainīja.
7. Sacepums viegli salds, ļoti maigs, sulīgs, tā kā suflē.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu