Lazanja vienkāršā

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums lazanjas plākšņu (kuras NAV jāvāra)
  • 700 g maltas liellopa gaļas un cūkgaļas
  • 2 vidējas paprikas
  • 2-3 vidēji sīpoli
  • 1 bundža konservētu, nomizotu tomātu (var arī 4 vidējus tomātus blanšēt)
  • 1 maza burciņa tomātu pastas
  • 300-400 g siera, labi kūstoša
  • Saldais krējums
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Sviests veidnes iesmērēšanai
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

150 min.
  1. Papriku nomazgā, attīra un sagriež mazos gabaliņos.
    Papriku nomazgā, attīra un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Sagriež sīpolu mazos gabaliņos. Apcep sīpolus un papriku kādas 3 min. Pārliek katliņā.
    Sagriež sīpolu mazos gabaliņos. Apcep sīpolus un papriku kād...
  3. Apcep gaļu, bet tā, lai nav līdz galam gatava. Pārliek katliņā.
  4. Pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu, garšvielas pēc patikas. Nedaudz pasautē uz nelielas uguns, lai savelkās visas garšas.
    Pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu, garšvielas pēc p...
  5. Kamēr sautējās, iesmērē ar veidni ar sviestu.
  6. Pirmajā kārtā liek lazanjas plāksnes, tad gaļu, un tā atkārto vairākas reizes, skatoties cik liela ir veidne, pēdējo kārtu atstāt ar gaļu.
  7. Apber bagātīgi ar rīvētu sieru un pārlej ar saldo krējumu. Liek 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.
  8. Gatavs būs līdz ko ar dakšīņu iebakstot, visas lazanjas plāksnes būs mīkstas un tām var izdurt cauri. Aptuveni kādas 20-30 min. jācep.
  9. Vislabāk to pasniegt, kad ir nedaudz padzisusi, jo būs stingrāka.

    Labu apetīti!
    Vislabāk to pasniegt, kad ir nedaudz padzisusi, jo būs sting...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ronnja 2012. gada 7. novembris 10:29
Ideāla recepte, ideāli ieteikumi! Taisīju pēc savas izdomas, bet par pamatu ņēmu šo recepti, taisīju pirmo reizi un sanāca vienkārši ideāli ;) ! Paldies Zanndai ;)!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni