Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar anšoviem

2012. gada 19. februāris
Foto: Agita Bogdāne
Pagatavošana
90 min
1. Sajauc 3 ēd. k. eļļu ar zaļumiem.
2. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež plānās šķēlēs.
3. Nomizo sīpolus, nomazgā un sagriež ļoti plānās šķēlītes, tad sagriež mocarella.
4. Ielej nedaudz eļļu cepamā traukā un sakārto kartupeļus un sīpolus, sasmalcinātas olīves, kaperus nomazgātus un nosusinatus, mocarellu un anšovus un parlej ar garšaugu eļļu. Pievieno sāli un piparus.
5. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 45 minūtes, līdz zeltaina garoza būs izveidojusies. Ja cepšanas laikā dārzeņi paliek pārāk sausi, apslaka ar dažam ēd. k. vīna.
6. Recepte ir aizguta no Guida cucina (Italija)
7. Lai labi garšo!
Uz augšu