Tofi āboli

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g cieti āboli
  • 200 g cukurs
  • 1 l zemesriekstu sviests
  • 25 ml ūdens
  • 50 g kartupelu ciete izšķīdināta ūdenī
  • 100 g kukurūzas milti
  • Sezama eļļa
  • Sezama sēklas

Pagatavošana

30 min.
  1. Nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs un izgriež serdi.
  2. Aplej ābolus ar kartupeļu cietes šķīdumu, apviļā kukurūzas miltos un atliek malā.
  3. Šķīvi, uz kā tiks pasniegti āboli, ieeļļo ar sezama eļļu.
  4. Sagatavo bļodu ar aukstu ūdeni.
  5. Ielej eļļu pannā un uzkarsē. Ieliek ābolus un cep eļļā 1-2 minūtes un, kad tiem veidojas kraukšķīga miziņa, noņemt no uguns.
  6. Citā pannā samaisa ūdeni un cukuru. Liek uz uguns, un, maisot šķidrumu ar pakāpenisku paātrinājumu, sagatavo zeltaini dzeltenu sīrupu.
  7. Sīrupam pievieno nedaudz sezama eļļas un pieliek ābolus.
  8. Nepārtraukti maisot, pārlej ābolus ar cukura sīrupu (paceļot ābolu no pannas, līdzi jāstiepjas biezai cukura sīrupa ''astītei'').
  9. Sakārto ābolus ietaukotā traukā un pasniedz, pa virsu pārkaisa sēkliņas.
    Sakārto ābolus ietaukotā traukā un pasniedz, pa virsu pārkai...
  10. Pirms ēšanas ābolus iemērc bļodā ar aukstu ūdeni, lai tie karamelizējas. Āboliem jābūt kraukšķīgiem no ārpuses, pateicoties cukura garozai, bet mīkstiem un siltiem iekšpusē.
  11. * Ābolu vietā var izmantot kartupeļus, saldos kartupeļus, kā arī banānus.
  12. Lai labi garšo!

Komentāri

Garšīgais 2013. gada 24. janvāris 20:02
Viss bija iedeāļi tikai nevajadzēja Pirms ēšanas āboli tiek iemērkti bļodā ar aukstu ūdeni TO NEVAJADZĒJA!!!
Elīna Ignatjeva 2012. gada 27. februāris 18:10
Super garšīgi jo ja taisītu tofī taisītu uz dzimšananas dienām .Pat nepasspētu attapties ka prom jau.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti