B.kļaviņa liellopu gaļas sautējums

3 1

Sastāvdaļas

  • Plaukstas lieluma liellopu gaļas gabals ar kaulu plaukstas lielumā
  • 3 cm biezs liellopa gaļas gabals no ciskas
  • Galviņa ķiploks
  • Timiāns
  • Smaržīgie pipari
  • Piecgraudu pipari
  • Olīveļļa
  • Puravs
  • 3 vidēji sīpoli
  • 100 g sviests
  • Selerijs
  • Kālis
  • 250 g vīns/skābumam jābūt kā rislingam-saldums kā kagoram-es lietoju mājas vīnu no kaukāzu plūmēm

Pagatavošana

120 min.
  1. Traukā ielej vīnu-pievieno tēj. k. timiāna, 3 daiviņas ķiploka, 5 smaržīgos piparus, 1/2 tēj. k. piecgraudu piparus, vīnu 250 g.
  2. Ieliek gaļu un marinē 5-6 stundas, gaļu ik pa laikam apgrozot ,pirms marinēšanas beigām ~1 h uzber uz gaļas jūras sāli un ļauj ievilkties.
  3. Izņem no vīna gaļu, ieliek citā traukā pārlej ar olīveļļu, ~50 g, uzgriež daiviņu ķiploku un ļauj gaļai ievilkties 4-5h, kad iespējams apgrozot. Labāk sākt pēcpusdienā un gaļu atstāt eļļā uz nakti.
  4. Sasmalcina 3 sīpolus pus ripiņās, sagriež puravu sprīdi garu un kādus 3cm resnu-kāli un seleriju sagriež loksnītēs (kā kartupeļus fri) abus abus ņem ~ 100g.
  5. Uzkarsē pannu, ielej tēj. k. olīvu un ieliek 50 g sviesta, tad ieliek gaļu un apcep abas puses brūnas. Pirms gaļas cepšanas, nogriežiet plēvi gar malām.
  6. Kad gaļa no abām pusēm apbrūninata izņem no pannas un tajā apcep sagrieztos puravus ar sīpoliem.
  7. Paņem pīli ieber apakšā sajauktus sagriezto seleriju un kāli, uzliek gaļu, uzlej vīna marinādi, pa virsu pārklāj saceptos sīpolus ar puraviem pielej 200 g vārīta ūdens, uzliek vāku un sautē ~2 stundas
  8. Kad gaļa mīksta, pasniedz ar kartupeļiem, vai citām piedevām.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni