Mērce makaroniem un rīsiem

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums (250ml)
  • Skābais krējums (1 ēdamkarote)
  • Burkāni (2, vidēja izmēra)
  • Dzeltenā paprika (1/4)
  • Saldā kukurūza (mazā konservu bundžiņa)
  • Ķiršu tomātiņi (4-5)
  • Milti (2 deserta karotes)
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

25 min.
  1. No sākuma sarīvē burkānus uz skaidiņrīvi, sagriež papriku, tomātus. Burkānus, tomātus, papriku, kukurūzu apcep atsevišķi.
  2. Paprikas vietā var izmantot paprikas pulveri 2 tējkarotes, bet tomātu vietā tomātu pastu 1 ēdamkaroti.
  3. Uz pannas uzlej saldo krējumu un uzsilda, paralēli tiek samaisīti milti ar nelielu daudzumu ūdens, kad krējums ir uzsilis un nevis sācis vārīties pievieno miltu maisījumu, izmaisa. Pievieno skābo krējumu, sāli un piparus pēc pašu vēlmes.
  4. Pievieno visus apceptos produktus un maisa līdz mērce uzmet pirmo burbuli. Pēc tam to ņem nost no plīts.
  5. Labāk garšo silta, bet aukstu ēdot var just vairāk piparus.
  6. Mērce sanāk saldena, bet ļoti barojoša. Edot kopā ar makaroniem vai rīsiem salāti pat neprasās.

Komentāri

maza 2015. gada 14. janvāris 17:21
merce vienkarsi pretiga,izmetu ara,taisisanas procesa jau sapratu ka neka laba tur nebus
Rasma 2012. gada 26. janvāris 15:11
ļoti garda mērcīte sanāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni