Cepti bumbieri ar biezpienu

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2 bumbieri
  • 1 paciņa biezpiena
  • 1/2 paciņa Selgas klasisko cepumu
  • 6-8 tējk. medus
  • Kanēlis

Pagatavošana

50 min.
  1. Bumbierus nomazgā, pārgriež uz pusēm un izgriež serdes, kā arī vēl nedaudz vidiņu. Uz katras bumbieru pusītes uzber kanēli, piepilda ar biezpienu (bez kaudzītes),var pārbert vēl papildus ar kanēli. Beigās uzliek uz katras pusītes pa tējkarotei medus.
  2. Bumbierus liek uz paplātes. Cep 200 grādos 10 minūtes.
    Bumbierus liek uz paplātes. Cep 200 grādos 10 minūtes.
  3. Kamēr bumbieri ir cepeškrāsnī, mums ir jāsadrupina cepumus. Sākumā salaužam tos sīkos gabaliņos, tad ar stampu vai kādu citu priekšmetu sastampājam tos. Var palikt nelieli gabaliņi.
    Kamēr bumbieri ir cepeškrāsnī, mums ir jāsadrupina cepumus....
  4. Pēc 10 minūtēm pārberam bumbieru pusītes ar cepumiem. Man garšo, ja to ir daudz, bet var likt pavisam minimāli, tikai pārkaisīt. Beigās uzliekam vēl pa puskarotītei vai tējkarotei medus uz cepumiem.
  5. Liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm, līdz cepumi apbrīninās un bumbieri ir mīksti
    Liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm, līdz cepumi apbr...
  6. Pasniedzot vēl var pārliet medu vai apbērt ar cepumiem, kas palikuši paplātē, tie ir dikti gardi - jau ar medu :)

    Lai labi garšo!
    Pasniedzot vēl var pārliet medu vai apbērt ar cepumiem, kas...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sandra Persina 2017. gada 22. jūlijs 22:32
Iznāca garšīgi,es vēl pievienoju žāvētas dzērvenes.Pie tam tiešām ātri,paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti