Dārzeņu krēmzupa - maigums

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • 2 videja lieluma kartupeļi
  • Puravs 15 cm garš
  • Kauliņi buljonam
  • Saldais krējums vai kausētais siers
  • Maizes grauzdiņi
  • Zaļumi

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriež pusgredzenos sīpolu, puravu ripiņās burkānu kubinos, kartupeļus četrās daļās.
    Sagriež pusgredzenos sīpolu, puravu ripiņās burkānu kubinos,...
  2. Katlā liek kādu vistas stilbiņu priekš buljona, garšvielas un vāra līdz gatavs. Var vienkārši kaut kādus kauliņus buljonam. Ūdens ap 1,5l.

  3. Liek uz pannas eļļā cepties sīpolu līdz kļuvis zeltains, tad pievieno burkānus, puravu un cepam uz lielas uguns,t d pievieno kartupeļus, apmaisa, apcep uz lielas uguns.
    Liek uz pannas eļļā cepties sīpolu līdz kļuvis zeltains, tad...
  4. Kad buljons gatavs, katlā liek dārzeņus un vāra līdz gatavi. Lai ūdens neiztvaiko, pilnībā uzliek vāku. Gatavs tad,kad dārzeņi jau šķīst ārā.

  5. Sablenderē visu, pievieno ap 100 ml saldā krējuma, izmaisa. Var pievienot vairāk un arī mazāk, vai arī kausēto sieru, būs sierīga zupa. Pasniedz ar ko vēlas, ar zaļumiem, vai ar grauzdiņiem.

  6. Grauzdiņus gatavoju pati. Sagriezu mazos kubiņos gan baltmaizi,gan rupjmaizi un liku cepeškrāsnī līdz kļuva brūni,kraukšķīgi.

    Dekorēju ar krējuma un tomātu mērces palīdzību. Zupa sanāca fantastiska. Tagad gatavou dažādu veidu krēmzupas, ar dazādām sastavdaļām.

    Labu apetīti!
    Grauzdiņus gatavoju pati. Sagriezu mazos kubiņos gan baltmai...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

evija 2012. gada 26. janvāris 00:48
saldais krejums jauzkarse vispirms? vai pec tam taa visa biezzupa vel japakarse mazliet?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas