Zefīri

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 olas baltums
  • 100 ml ūdens vai 50ml ūdens un 50 ml sīrups
  • 2 tēj.k Santa Maria želatīns(bez kaudzes)
  • 8 ēd.k cukurs
  • 1 /4 tēj.k citronskābe vai dažas piles citrona sula
  • Šķipsniņa sāls
  • Vaniļas cukurs 1 ēd.k

Pagatavošana

50 min.
  1. Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa,kas nekrīt nost no karotes.Liekam ledusskapī.
  2. Pa to laiku 50ml ūdenī vai sīrupā iemaisam želatīnu,atstājam.
  3. Katliņā ielejam pārējo 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi.Vāram nepārtraukti maisot,kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.
  4. Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs.
  5. Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisam.
  6. Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.
  7. Putojam ap 20 minūtēm,līdz šī krēma masa kļūst bieza,stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.
  8. Cepamo papīru pārkaisam ar pūdercukuru un ar konditorejas šprici,vai vienkārši ar karoti liekam pikucīšus.
  9. Šādi atstājam zefīrus istabas tempertūrā līdz būs sastinguši.Tas var aizņemt vairākas stundas,bet vislabāk uz nakti atstāt.
  10. Ar šo zefīra krēmu var dekorēt kūkas,cepumus,keksus.
  11. Sastingušie zefīri ir ļoti maigi,lipīgi,tādēļ tos pārkaisam vai nu ar pūdercukuru,vai ar sabelnderētiem cepumiem,vai arī sablenderētiem riekstiem,tad ar naža palīdzību noņemam zefīrus no cepamā papīra un apviļājam no visām pusēm drupačās-riektu,cepumu,vai arī pūdercukurā.

Komentāri

Anna 2014. gada 17. augusts 16:28
Paldies! Man viss sanāca un viss izdevās, vajag tikai sekot receptes norādījumiem un tas ka jāvāra uz mazas uguns pat muļķim skaidrs, pirmkārt, kā var nemitīgi maisīt sīrupu ja viņš vārās uz lielas uguns? Liels paldies par recepti.:)
inga 2013. gada 29. decembris 19:14
Paldies,ta vai ta nepadoshos ,jo tas gadiem ilgi ir mans darbs,bet atcerejos shos latvieshu gardumus ,ko velejos pameginat,ka jau parasti ir jamegina 3-4 reizes lai sanaktu . jebkura gadijuma man kautkas nesanaca tikai ar to zelantinu ,jo te tas ir savadaks,priecigus svetkus1
inga 2013. gada 29. decembris 18:35
man nekas nesanaca,bet sapratu ,ka atkarigs no zelantina daudzuma ,jo sirups sanaca loti labi un varbut putojot olas baltumu varetu pielikt klat mazdruscin kartupelu miltus.Ta ka meginashu no jauna!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti