Zefīri

2011. gada 26. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
50 min
1. Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa,kas nekrīt nost no karotes.Liekam ledusskapī.
2. Pa to laiku 50ml ūdenī vai sīrupā iemaisam želatīnu,atstājam.
3. Katliņā ielejam pārējo 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi.Vāram nepārtraukti maisot,kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.
4. Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs.
5. Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisam.
6. Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.
7. Putojam ap 20 minūtēm,līdz šī krēma masa kļūst bieza,stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.
8. Cepamo papīru pārkaisam ar pūdercukuru un ar konditorejas šprici,vai vienkārši ar karoti liekam pikucīšus.
9. Šādi atstājam zefīrus istabas tempertūrā līdz būs sastinguši.Tas var aizņemt vairākas stundas,bet vislabāk uz nakti atstāt.
10. Ar šo zefīra krēmu var dekorēt kūkas,cepumus,keksus.
11. Sastingušie zefīri ir ļoti maigi,lipīgi,tādēļ tos pārkaisam vai nu ar pūdercukuru,vai ar sabelnderētiem cepumiem,vai arī sablenderētiem riekstiem,tad ar naža palīdzību noņemam zefīrus no cepamā papīra un apviļājam no visām pusēm drupačās-riektu,cepumu,vai arī pūdercukurā.
Uz augšu