Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pīrādziņi ar balto sieru

2011. gada 24. novembris
Foto: Raimija Cakici
Baltā siera pīradziņi ir turkiem iecienīti. Mīkla ir pašas atrasta, ekspermenta rezultats, jo mana krāsns rauga mīklas izstrādājumus kaltē un sanāk kā cepumi, nevis kā maizītes. Šie pīrādziņi gan sanāca tieši kā vajag. Tā kā mīklu šādu tagad arī turpmāk izmantošu.
Pagatavošana
180 min
1. Sagatavo mīklu - miltus ieber bļodiņā, pieliek margarīnu un cukuru, sāli visu samaisa.
2. Tikmēr uzkarsē saldo krējumu, tajā iedrupina raugu, mikroviļņu krāsnī un to siltu pievieno miltu maisījumam. Tad pievieno arī olas un krējumu. Lēnām sajauc un tad kārtīgi izmīca, ja nu tomēr mīkla ir lipīga, pielej nedaudz vēl eļļu.
3. Mīklu pārklāj un noliek siltā vietā. Pēc apmēram 40 min. izmīca vēlreiz un atstāj vēl uz kādu stundu.
4. Tikmēr pildījumam sarīvē balto sieru. Es lietoju turku, bet Latvija droši vien var atrast līdzīgu grieķu, pārdod bundžās. Sajauc to ar svaigiem sasmalcinātiem pētersīļiem. Pētersīļu vietā var ari izmantot lociņus.
Foto: Raimija Cakici
5. Mīklu nerullē. Paņem pikucīti, izveido bumbiņu un tad ar pirkstiem izmīca pankūciņu ar tējkaroti uz tā uzliek pildījumu un aizloka. Sanāk kā pīrādziņš.
Foto: Raimija Cakici
6. Saliek uz cepamās plātes un apsmērē ar olu.
Foto: Raimija Cakici
7. Cep apmēram 200 grādos 20 min. Pa vidam apsmērē vēlreiz ar olu.
8. Tik sarežģīta mīkla der sliktām krāsnīm, kas kaltē, jo maizītes būs tik un tā mīkstas. Bet tā der jebkāda raugu mīkla.
9. Labu apetīti!
Uz augšu