Pīrādziņi ar balto sieru

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Baltā siera pīradziņi ir turkiem iecienīti. Mīkla ir pašas atrasta, ekspermenta rezultats, jo mana krāsns rauga mīklas izstrādājumus kaltē un sanāk kā cepumi, nevis kā maizītes. Šie pīrādziņi gan sanāca tieši kā vajag. Tā kā mīklu šādu tagad arī turpmāk izmantošu.

Sastāvdaļas

30 porcijas
  • 1 kg miltu
  • 3 ēd. k. krējuma
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 40 g slapjā rauga
  • 200 g margarīna
  • 3 olas
  • 2 rituļi baltā siera
  • 100 g pētersīļu

Pagatavošana

180 min.
  1. Sagatavo mīklu - miltus ieber bļodiņā, pieliek margarīnu un cukuru, sāli visu samaisa.
  2. Tikmēr uzkarsē saldo krējumu, tajā iedrupina raugu, mikroviļņu krāsnī un to siltu pievieno miltu maisījumam. Tad pievieno arī olas un krējumu. Lēnām sajauc un tad kārtīgi izmīca, ja nu tomēr mīkla ir lipīga, pielej nedaudz vēl eļļu.
  3. Mīklu pārklāj un noliek siltā vietā. Pēc apmēram 40 min. izmīca vēlreiz un atstāj vēl uz kādu stundu.
  4. Tikmēr pildījumam sarīvē balto sieru. Es lietoju turku, bet Latvija droši vien var atrast līdzīgu grieķu, pārdod bundžās. Sajauc to ar svaigiem sasmalcinātiem pētersīļiem. Pētersīļu vietā var ari izmantot lociņus.
    Tikmēr pildījumam sarīvē balto sieru. Es lietoju turku, bet...
  5. Mīklu nerullē. Paņem pikucīti, izveido bumbiņu un tad ar pirkstiem izmīca pankūciņu ar tējkaroti uz tā uzliek pildījumu un aizloka. Sanāk kā pīrādziņš.
    Mīklu nerullē. Paņem pikucīti, izveido bumbiņu un tad ar pir...
  6. Saliek uz cepamās plātes un apsmērē ar olu.
    Saliek uz cepamās plātes un apsmērē ar olu.
  7. Cep apmēram 200 grādos 20 min. Pa vidam apsmērē vēlreiz ar olu.
  8. Tik sarežģīta mīkla der sliktām krāsnīm, kas kaltē, jo maizītes būs tik un tā mīkstas. Bet tā der jebkāda raugu mīkla.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize