Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Asara fileja marinādē

2011. gada 20. novembris
Foto: Dadziic
Pagatavošana
40 min
1. Visupirms jāsafilē zivis. Kā to darīt? Vai tiešām pilna virtuve ar zvīņām? Nē, es to daru kā attēlots šajā video pirmajās 2 minūtēs-
2. http://youtu.be/hzq_KFYHCkA
3. Tad filejas sagriež šķēlītēs ne biezākās par 1 cm.
4. Tā,- zivis ir! Tālāk vidēji smalki sagrieztus sīpolus pieberu klāt zivīm.
5. Citronu griežu uz pusēm un visu sulu (bez kauliņiem) spiež uz zivīm ar sīpoliem.
6. Citronpipari nav mellie pipari, tos droši vienu ēdamkaroti visam pārkaisa pāri.
7. Ar sāli esiet prātīgi, jo citas sojas mērces mēdz būt baigi sāļās, ka nepārsāla.
8. Soju liek apmēram 3-5 ēd/k, jo vairāk soja, jo brūnāka sanāk zivtiņa.
9. Tagad šito visu pārleju ar olīveļļu,kārtīgi samaisa un pārklājot ar pārtikas plēvi, vai zem vāka (lai negaro ārā marināde) atstāj istabas temperatūrā uz 3-4 stundām. Ledusskapī vajadzēs ilgāk, jo siltāks, jo ātrāk būs gatavs.
10. Mūsmājās cieņā ir ar vārītiem kartupeļiem un biezpienu.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu