Plūmju asumiņš

4 1
Plūmju asumiņš
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Šai mērcei var izmantot dažādas plūmju šķirnes. Es taisu no aličām (tad etiķi pievienot papildus nevajag, jo tāpat tās ir skābas) un arī parastajām sarkanajām plūmēm, kas ir maigākas un patīkamākas. Lieto kā piedevu, kečupa aizstājēju.

Sastāvdaļas

  • Spainis dzelteno vai jebkuru citu plūmju
  • 4 daiviņa/s ķiploka - lielas
  • Dažādu garšvielu sēkliņu asorti (koriandrs, ķimenes, sinepju sēklas utt)
  • Sauja sakapātu zaļumu (pētersīļi, dilles)
  • Čilli pāksts (doza pēc katra spējām)
  • Ābolu etiķis
  • Sāls
  • Brūnais cukurs

Pagatavošana

90 min.
  1. Lielā katlā apakšā palej mazliet ūdeni, tā lai plūmes uzreiz nepiecepas un maisot vāra, kamēr tās izšķīdušas.
  2. Visu masu izberž caur sietu, atbrīvojoties no kauliņiem un mizām. Masu liek mazākā katlā un turpina vārīt, pievienojot marles lupatiņā iesietu sēkliņu asortus. Pievieno sagrieztu čili.
  3. Masu pavāra 10 minūtes, tad pievieno saspiestu ķiploku, sāli. Ja nepieciešams vēl papildus etiķis, tad uzsilda pannu, ieber brūno cukuru, uzsilda līdz sāk kust un masai pievieno etiķi. Šādu masu ielej mērcē.
  4. Pašās beigās pievieno zaļumus un pilda karstās vai ''izspirtotās'' burkās.

    Lai labi garšo!
    Pašās beigās pievieno zaļumus un pilda karstās vai ''izspirt...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi