Harčo garšīgais

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 litri ūdens
  • 700 gr kakla karbonādes
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 /2 glāze rīsi
  • 1 burkāns
  • 100 g kaltēto plūmju
  • Neliela paciņa tīrītu valriekstu
  • 1 ēd. k. hmeli-suneli
  • 15 piparu graudiņi
  • 1 /2 tēj. k. aso malto piparu
  • 3 - 4 ēd. k. tomātu pastas
  • Adžika pēc garšas (2 - 3 karotes)
  • 2 lauru lapas
  • Apmēram 10 daiviņas ķiploku
  • 2 kubiņi liellopu buljona "Kostilja"

Pagatavošana

140 min.
  1. Uzliekam vārīties ūdeni kopā ar gaļu, kas ir sagriezta šaurās strēmelēs, iemetam piparus.
    Uzliekam vārīties ūdeni kopā ar gaļu, kas ir  sagriezta šaur...
  2. Smalki sagriežam sīpolus, liekam uz pannas un apcepam, pievienojam sarīvētu burkānu, apcepam kopā ar sīpoliem.
  3. Pievienojam sagrieztās plūmes, hmeli -suneli, maltos piparus, sasmalcinātos riekstus un visu samaisām.
  4. Pievienojam tomātu pastu, pārmaisām un pielejam ūdeni tik daudz, lai varētu mazliet pasautēt sīpolus ar burkāniem.
  5. Kad gaļa (apmēram pēc 1 h) ir gatava, liekam klāt katlā no pannas sautējumu, vārām kādas 10 minūtes.
  6. Pievienojam rīsus, ķiplokus (visu čemuru), buljona kubiņus, adžiku un vārām zupu līdz rīsi ir gatavi.
  7. Liekam klāt zaļumus (pētersīļus, lociņus , dilles). Atstājam, lai zupa ievelkas, kādas 10 minūtes.
  8. Lejam zupas šķīvī, iebiezinām ar krējumu.
  9. Labu Apetīti!

Komentāri

Baiba 2013. gada 6. marts 12:38
Paldies par recepti, sanāca ļoti garšīga zupa!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas