Gardā frikadeļu zupa ar kausēto sieru

3 1
Gardā frikadeļu zupa ar kausēto sieru
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • Zupai:
  • Kartupeļi
  • Burkāni
  • Sīpols
  • Selerijas sakne
  • Kausētais siers
  • Svaigas dilles
  • Buljons vai Vegeta
  • Frikadelēm:
  • Cūkgaļas maltā gaļa
  • Ķiploks
  • Šķēlīte baltmaize
  • Piens
  • Ola
  • Melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

50 min.
  1. Nomizo dārzeņus, sagriež kubiņos.
  2. Nomizo selerijas sakni, sagriež nedaudz smalkāk kā burkānus un kartupeļus.
  3. Selerijas saknei nevajag daudz, bet tā piedos zupai specifisku garšu.
  4. Nomizo un smalki sagriež pusi no sīpola. Liek katlā vārīties.
  5. Dārzeņus vāra aptuveni 30 min., ļaujiet, lai dārzeņi nedaudz sajūk, tas piedos zupai tumīgumu.
  6. Gatavo frikadeļu masu. Baltmaizes šķēlīti izmērcē pienā, pienu var pievienot ari nedaudz pie frikadeļu masas, jo piens piedos mīkstāku konsistenci frikadelēm.
  7. Pie gaļas pievieno izspiestu vai smalki sarīvētu ķiploku, piparus, sāli, olu un pienā izmērcētu baltmaizi.
  8. Masu sajauc kopā un veido frikadeļu bumbiņas un pa vienai liek zupas katlā.
  9. Tik līdz frikadeles uzpeldējušas, pievieno kausēto sieru aptuveni 4 - 5 ēd. k., lēnām izmaisa,
  10. Pēc garšas pievieno Vegetu un svaigi sagrieztās dilles. Pavāra aptuveni vel 15 min. un, tad ļauj zupai dažas min. ievilkties.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

baiba 2015. gada 26. oktobris 11:10
Pietiek ar vienu paciņu Dzintara. 4-5 ēd.karotes par daudz. Citādi, paldies, ļoti garšīgi un laba recepte.
vika 2015. gada 16. februāris 16:40
Noteikti pamēģināšu:))
Lauris 2014. gada 15. novembris 17:24
taisīju un sanāca tiešām garšīgi, tikai nesapratu, kapēc nesanāca kā biezzupa ar visu kausēto sieru, kgan dārzeņus vārīju lai buutu miikstaa putrinjaa

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas