Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mūsmājas lazanja ar tomātiem

2011. gada 28. jūnijs
Foto: Kristīne Hartmane
Pagatavošana
120 min
1. Tomātus applaucē karstā ūdenī, lai vieglāk varētu noņemt mizu. Kad tomāti applaucēti-mizu nomizo un tomātus sagriež kubiņos.
2. Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos kubiņos.
3. Uz sakarsētas pannas liek cepties malto gaļu, kurai pievienots sīpols un ķiploks. Kad gaļa jau gandrīz gatava, pievieno arī sagrieztos tomātus un cep, kamēr tomāti ir izšķīduši
4. Apceptajai gaļai pievieno tomātu mērci. Pagaida kad "uzmet" burbuli un klāt tam visam pievieno saldo krējumu. Pagaida, lai "uzmet" burbuli un ņem nost.
5. Iegūst šādu mērci.
Foto: Kristīne Hartmane
6. Lazanjas plāksnes ieliek verdošā ūdenī uz aptuveni minūti. To var arī nedarīt, bet tā lazanja sanāk mīkstāka un ātrāk sagatavojas.
Foto: Kristīne Hartmane
7. Sarīvē sieru.
8. Formā kārto lazanju šādā secībā:
9. Izsmērē pa visu formu mērci.
Foto: Kristīne Hartmane
10. Pārkaisa sarīvēto sieru.
Foto: Kristīne Hartmane
11. Liek virsū lazanjas plāksnītes.
Foto: Kristīne Hartmane
12. Turpina visu likt šādā secībā. Var likt 4 kārtās, var likt līdz formas augšai.
Foto: Kristīne Hartmane
13. Pēdējā kārtā sieru var uzbērt nedaudz vairāk.
Foto: Kristīne Hartmane
14. Maniem traukiem nebija vāku, tāpēc es pārklāju folliju, bet arī vāki nav obligāti. Tomēr cik mana prakse rāda, tad bez vāka sanāk nedaudz pacietāka.
Foto: Kristīne Hartmane
15. Liek cepties aptuveni 40 min 200 grādos.
16. Labu apetīti!
Foto: Kristīne Hartmane
Uz augšu