Skābeņu zupa

2011. gada 22. jūnijs
Foto: jurka
Reizumis arī vasarā uznāk pārguriens no aukstajām zupām un gribās kaut ko citu. Tagad, kā reiz skābeņu laiks, tad bliežam skābeņu zupu.
Pagatavošana
120 min
1. Kā jau ierasts, sākam ar buljonu. Šoreiz ņēmu kūpinātu ribiņu, bet der arī svaigas. To sagriezt vajag gabalos un ūdenī iekšā, lai varās. Jāseko, vai nav putas, ja ir, tad nosmeļam un kad vairs jaunas nerodas, tad klāt burkānu, garšvielas un sīpolu un viss virums, lai vāras savā nodabā pusotru stundu uz nelielas uguns.
Foto: jurka
2. Kad noteiktais laiks pagājis, buljons jau ieguvis sev raksturīgo izskatu.
Foto: jurka
3. No turienes izķeksējam gaļas gabalus un sīpolu ar burkāniem, pēdējos divus atdot rukšiem, bet gaļa lai pastāv un atdziest.
Foto: jurka
4. Tagad īstais brīdis pievienot samērā smalki sagrieztus kartupeļus un pus sauju ar auzu pārslām, var izmantot arī grūbas. Daudzums arī atkarīgs no tā, vai esat tumīgu zupu mīļotājs, es tāds neesmu un tāpēc auzas ir tīri simboliski.
Foto: jurka
5. Pagājušas 10 -15 minūtes un gaļa ir atdzisusi, to noņemt var labi no kauliem un sagriezt gabaliņos un likt atpakaļ zupā. Tagad lieku arī sagrieztās skābenes un piparus.
Foto: jurka
6. Paralēli jāliek vārīties olas, jo kā viens prātvēders teica: ''Skābeņu zupa var būt bez skābenēm, bet tā nevar būt bez olām!''. Citiem tīk jēlu olu iesist zupā un ļaut izvārīties, bet es labāk novāru tās atsevišķi un piebirdinu jau šķīvi, cik nu tobrīd gribās.

Foto: jurka
7. Tagad viss vēl jāpavāra minūtes divdesmit un pēc tam jāatstāj uz stundiņu ievilkties. Gatavs!

Labu apetīti!
Foto: jurka
Uz augšu