Centrāltirgus belaši

3 1

Sastāvdaļas

  • Pildījums
  • Maltā gaļa - 500 g
  • Sīpoli - 2 lieli gb
  • Malti pipari - pēc izvēles
  • Sāls - pēc izvēles
  • Mīkla
  • Milti - 4 glāzes
  • Ūdens/piens - 1.7 glāzes
  • Cukurs - 2 ēdamkarotes
  • Sāls - 1.5 tējkarotes
  • Raugs - 1.5 tējkarotes
  • Augu eļļa - 2 ēdamkarotes

Pagatavošana

30 min.
  1. Mīkla: milti, nedaudz uzsildīts piens/ūdens, cukurs, sāls, raugs, eļļa, visu sajaukt un nolikt siltā vietā lai paceļas.
  2. Pildījums: sajauc gaļu ar smalki sakapātiem sīpoliem, lai pildījums ir mīkstāks var nedaudz pievienot sviestu vai ūdeni.
  3. Pagatvošana: kad mīkla pacēlusies, sadala to mazas dūres lieluma (man pašai mazas rokas :)) bumbiņās. Tad katru bumbiņu saplacinam kā pankūku un liekam iekšā pildījumu. Veidojam groziņu un maliņas ielokam uz vidu, lai paliek mazs caurumiņš. Liekam sakarsētā pannā, kur pilieta eļļa. Belašus liek vispirms cepties ar caurumiņu uz leju, tad apcep no otras puses un arī sāniem! Labu apetīti un pārsteidzat savus vīriešus!

Komentāri

valerijs 2015. gada 23. novembris 11:06
belas visparigi ir tadziku ediens, un pildijumu gatavo no jera galas to smalki sasmalcinot. ari sipoli un vis parejais obligati jakapa, nevis jasamal
salto 2014. gada 26. novembris 20:02
Viss buutu labi, tikai miiklu vaja divreiz vairaak.
Aivis 2014. gada 17. jūnijs 15:03
.... 1,7 GLĀZES =VIENA PILNA, OTRĀ GLĀZE NEPILNA(PĀRI PUSEI).Nu kā vel pateikt.. 350 gr. ...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize