Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Austrumu vistiņa saldskābajā mērcē

2011. gada 9. marts
Foto: Zaika
Viss sākās ar apmeklējumu Gan bei.. kraukšķīgais medus cālis- mmmmm. ilgi meklējos šo recepti, neatradu, mēģināju pati ko līdzīgu, nesanāca, uzmācīgā receptes meklējumu vēlme piemirsās.. pagāja gads, nejauši atradu recepti youtube, pamēģināju un beidzot sanāca- mājas variants!
Pagatavošana
60 min
1. Sagriež vistas fileju šaurās strēmelītēs, liek bļodā, uzlej sojas mērci, apmaisam, 5 min. ļauj vistiņai savilkties sojas mērcīti, tad uzkaisa kartupeļu cieti un ar roku rūpīgi visu apmaisa, lai katrs gabaliņš vienmērīgi aplipis.

Tikmēr mizojam sīpolus, grieža diezgan rupjos gabalos.
Foto: Zaika
2. Vok pannā (ekonomiskāk) vai dziļākā parastā pannā lejam eļļu, uzkarsē un uzmanīgi liekam iekšā vārīties vistas gabaliņus. Kolīdz gabaliņš apvārās kraukšķīgs un zeltaini brūns, ar putu karotes palīdzību krejo ārā (neļaujam pārvārīties melniem)
Foto: Zaika
3. Gatavos gabaliņus liek uz šķīvja, kurā ieklāts virtuves dvielis (stingra papīra salvete)- lai eļļa notek un sasūcas salvetē. Vistiņu cep vairākos piegājienos- nevajag visu likt pannā vienlaicīgi, jo tādā gadījumā gabaliņi salips kopā.
Foto: Zaika
4. Kolīdz viss izcepts un liekā eļļa notecējusi salvetēs, nolej no pannas lieko eļļu, atstājot pavisam nedaudz (apm. 2 ēd. k.), liek sīpolus un ik pa laikam apmaisot nedaudz pacep (lai sīpoliņi paliek caurspīdīgi, bet ne brūni).
Foto: Zaika
5. Tad pievieno medu un tomātu mērci, apmaisa, lai viss viendabīgi sajaucas.
Foto: Zaika
6. Pieberam sezama sēkliņas, kā arī, ja ir vēlēšanās, nedaudz sāli vai pipariņu.
Foto: Zaika
7. Tad ber klāt izceptos vistas gabaliņus, pacep visu 5 min., un gardums gatavs! Ēd kopā ar rīsiem un svaigiem dārzeņiem. Dārzeņus var izmantot kā garnīru (dekorējumu).

Labu apetīti!
Foto: Zaika
Uz augšu