Kutabi

5 1
Šī ir viena no Kaukāza virtuves receptēm, kas parāda kā no vienkāršām lietām var pagatavot ekstra garšīgus ēdienus (neko lieki nesarežģīt) Pirmais atklājums man bija kā no miltiem, sāls un ūdens top supergaršīgs lavašs- cik vienkārši, lēti un ātri (bez jebkādām taukvielām) Šī pati masa tiek izmantota kutabi gatavošanā. Pildījumā var likt savu iecienītāko- t.sk. pildījumu no dārzeņiem, rīsi+ola, vārītu kartupeļu mīce, utt- t.sk.saldo pildījumu- biezpiens vai džems.

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • Mīklai:
  • 3 glāzes miltu
  • 1 tējk. smalkā sāls
  • Ūdens
  • Pildījumam:
  • 400 g maltas jēra gaļas (var izmantot jebkuru citu gaļu)
  • Sīpoli
  • Ķiploka daiviņas
  • Šāls
  • Pipari
  • Zaļumi (pētersīļi, dilles, kinza)
  • Sojas mērce

Pagatavošana

60 min.
  1. Pannā sacep gaļu ar sasmacinātiem sīpoliem, ķiploku, garšvielām,līdzīgi, kā gatavojot maltas gaļas mērci.
    Pannā sacep gaļu ar sasmacinātiem sīpoliem, ķiploku, garšvie...
  2. Pievieno 1-2 tējk. sojas mērces, sasmalcinātus zaļumus, apmaisa, pārliek traukā, lai atdziest.
  3. Gatavojo mīklu- izsijā miltus, pievieno sāli, pielej ūdeni, mīca ar rokām, kamēr mīkla viendabīga, stingra un nelīp pie rokām.
  4. Mīklu izrullē 1-0,5mm biezumā, un ar zupas šķīvja palīdzību izgriež apļveida formas.
    Mīklu izrullē 1-0,5mm biezumā, un ar zupas šķīvja palīdzību...
  5. Formās pilda gaļu, saloka liela pīrāga veidā, rūpīgi aizspiež maliņas (lai labāk saliptu, pirms aizspiešanas apslaka mīklas maliņas ar ūdeni).
    Formās pilda gaļu, saloka liela pīrāga veidā, rūpīgi aizspie...
  6. Uzkarsē pannu (neizmanto taukvielas). Pannai jābūt ar veselu pārklājumu, lai " nepierauj" . Liek pannā pa vienam vai diviem un cep. Ik pa brīdim pamaina puses (jāuzmanās, jo izcepas ļoti ātri, apm. 3-5 min. ). Tikīdz iegūst brūnganu nokrāsu (līdzīgi kā lavašs), tā ņem nost no pannas, liek traukā un nekavējoties apsmērē ar sviesta gabaliņu. Cep nākošo.
    Uzkarsē pannu (neizmanto taukvielas).  Pannai jābūt ar vesel...
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Edgars Oliņš 2011. gada 19. augusts 12:12
Cik gards izskatās, pagatavošu ar, tāds kā milzu cepts pelmenis.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni