Jēra gaļas zupa

5 1
Jēra gaļas zupa
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Jēra zupas kauls
  • 4 kartupeļi
  • 2 lieli burkāni
  • 2 tomāti
  • 1/2 paprikas
  • 1 sīpols, vidēja izmēra
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Lauru lapa
  • Sāls
  • Pipari
  • Ūdens

Pagatavošana

240 min.
  1. Liek kaulu ūdenī, noputo, pieliek sāli un piparus. Vāra, kamēr gaļa nāk nost no kaula un ņem ārā (vārot papildina ūdeni).
  2. Buljonā ieliek sagrieztu sīpolu, ķiploku, papriku, tomātus ar novilktu mizu, sagrieztus burkānus.
  3. Noņem gaļu no kaula un liek atpakaļ zupā.
  4. Kad burkāni gandrīz mīksti, pieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus (daudzumu skatās no tā cik grib biezu zupu).
    Beigās piemet lauru lapu.

    Lai labi garšo!
    Kad burkāni gandrīz mīksti, pieliek gabaliņos sagrieztus kar...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

janis 2013. gada 31. augusts 19:42
Bija padaudz jēra ribas un muguras gabals, tādēļ palielināju sastāvdaļu proporciju. Sanāca drusku par daudz tomātu pēc garšas buljonā - tā sākumā likās. Bet pievienojot kartupeļus, viss bija ideāli!
Bija bailīgi likt klāt neapceptus dārzeņus - parasti tos apcepu, bet noriskēju un viss bija labi.
Tik sanāca bišķi par biezu, bet tas vairāk dēļ katla izmēra.
Jana 2011. gada 25. septembris 17:17
Ļoti laba recepte, es vēl pievienoju buntīti diļļu.
Lielisks rezultāts!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas