Košais medus kēkss

2010. gada 15. novembris
Foto: Rama
Pagatavošana
90 min
1. Daudzums 8 porcijām.
2. Uzkarsējiet krāsni līdz 170°C. Nomizojiet un sarīvējiet ingveru, izspiediet to caur sietu un iegūto sulu saglabājiet. 1 litra kēksa formu izklājiet ar cepamo papīru vai ieziediet ar margarīnu. Ielejiet katliņā sīrupu, pievienojiet medu, cepamo margarīnu un brūno cukuru un karsējiet tos nelielā temperatūrā, līdz margarīns izkusis un maisījums uzkarsis. Noņemiet masu no plīts un 3 minūtes putojiet ar mikseri. Pievienojiet ingvera sulu, olas un turpiniet putošanu vēl 3 minūtes. Sajauciet miltus, garšvielas un cepamo pulveri. Maisījumu iesijājiet uzputotajā masā. Maisiet, līdz izveidojas viendabīga, šķidra mīkla. Pievienojiet pusi sasmalcinātā ingvera un sukādes, apmaisiet un ielejiet masu sagatavotajā formā. Pārkaisiet ar atlikušo ingveru un cepiet cepeškrāsnī 50–60 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.
Uz augšu