Iecienītais sēņu pīrāgs

3 1

Sastāvdaļas

  • Mīkla:
  • 1 glāze miltu
  • 125 g sviesta (vai margarīna)
  • 3 ēd. k. krējuma
  • 1 /2 tējk. cepamā pulvera
  • Sāls (pēc garšas)
  • Pildījums:
  • Sēnes
  • 2 lieli sīpoli
  • Mērce:
  • 2 /3 paciņas Filadelfijas vai līdzīga siera (var vairāk)
  • 50 -80 g rupji rīvēta siera
  • 2 olas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu (istabas temp. atlaidinātu) samaisa ar krējumu, pievieno sāli, cepamo pulveri, pievieno pa druskai miltus un labi izmīca mīklu, līdz nelīp pie rokām.
  2. Mīklu liek formā, veido maliņas gar formas malām un liek cepeškrāsnī 180 grādos. Cep līdz pīrāgs vēl nav brūns (10-15 min jau karstā cepeškrāsnī), bet jāseko līdzi, lai nepārcepās.
  3. Pa to laiku apcep sēnes un sīpolus, pieliek sāli.
  4. To visu liek iekšā jau gatavā pīrāga pamatnē.
  5. Sagatavo mērci - sakuļ kopā baltos, parastos sierus un olas, uzlej virsū sēnēm un liek cepeškrāsnī iekšā, pa virsu pamatnei.
  6. Cep apmēram 30 - 40 min., līdz gatavs.
  7. Pīrāgs ir gards gan kā siltais ēdiens, gan auksts.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize