Zivtiņa aukstajam galdam

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg pangasijas, mencas vai citas sev tīkamas zivs filejas (var arī nebūt fileja, ja patīk lobīt asakas :))
  • Milti
  • Garšvielas zivju ēdieniem
  • Milti
  • Mērcei
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 2 -4 ēdamkarotes galda etiķa
  • 5 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 /2 tējkarotes cukura
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Lauru lapas

Pagatavošana

120 min.
  1. Zivi sagriež gabalos, ierīvē ar garšvielām un atstāj ievilkties.
    Zivi sagriež gabalos, ierīvē ar garšvielām un atstāj ievilkt...
  2. Pēc pusstundas apviļā miltos...
    Pēc pusstundas apviļā miltos...
  3. ...un cep sakarsētā eļļā līdz gabaliņi ir zeltaini brūni.
    ...un cep sakarsētā eļļā līdz gabaliņi ir zeltaini brūni.
  4. Zivs gabaliņus kārto karstumizturīgā traukā ar vāku un liek cepties cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem.
    Zivs gabaliņus kārto karstumizturīgā traukā ar vāku un liek...
  5. Burkānus notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus sagriež ripiņās. Sakarsētā eļļā apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
    Burkānus notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus sagriež r...
  6. Pieber burkānus un cep 5 minūtes.
    Pieber burkānus un cep 5 minūtes.
  7. Pieliek tomātu pastu, pielej ūdeni un sautē 10 minūtes. Pieliek lauru lapas, sāli un citronu sulu un sautē vēl 10 minūtes.
    Pieliek tomātu pastu, pielej ūdeni un sautē 10 minūtes. Piel...
  8. No mērces izņēm lauru lapas un piparu graudus. To pārlej ceptajai zivij.
    No mērces izņēm lauru lapas un piparu graudus. To pārlej cep...
  9. Atdzesē, liek ledusskapī ievilkties vismaz 3-4 stundas.
    Atdzesē, liek ledusskapī ievilkties vismaz 3-4 stundas.

Komentāri

iveta 2015. gada 14. augusts 17:26
Var pievienot cepšanas procesā papriku.Ļoti garšīgi.Šādi gatavotus zivs salātus ātri noēd.
ilmars 2010. gada 27. novembris 12:15
kad liek klat etiķi?
aguciz 2010. gada 10. novembris 14:07
kamēr taisīsi mērci - tikmēr lai cepās. laiku neesmu uzņēmusi :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas