Sautēti skābēti kāposti

3 1
Sautēti skābēti kāposti
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • Skābēti kāposti
  • Svaigs cūkas speķis vai cauraudzis
  • Ūdens
  • Sāls, ja nepieciešams
  • Cukurs, ja nepieciešams

Pagatavošana

120 min.
  1. Ņem apmēram četrus kg skābētu kāpostus.
  2. Katliņā no sākuma ielej nedaudz ūdens, tad ieliek apmēram pusi kāpostu, vidū ieliek veselu gaļas gabalu, vai divus, bet nesagrieztu. Virsū atkal kāpostus. Pārlej ar aukstu ūdeni.
  3. Liek uz plīts un vāra kamēr gaļa pilnībā izšķīdusi un ūdens novārijies. Pēc garšas pievieno, ja vajag, sāli un cukuru.
  4. Šie kāposti nav tik trekni kā gatavoti ar taukiem.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

ģirts 2010. gada 10. novembris 16:16
Ja grib beztauku kāpostus, tad man vilabāk patīk apelsīnu sulā sautētie.
ģirts 2010. gada 10. novembris 16:13
Nu gluži kā bērnībā, arī mani bērni prasa vai būs brūnie kāposti. Tas brūnums no gruzdināta cukura. Jo vairāk atsilda jo brūnāki un garšīgāki. Man parasti jāņem spainis ar kāpostiem. Domāju ka šī ir kurzemnieku recepte , jo vidzemniekiem negaršo ar cukuru.
Ija 2010. gada 18. oktobris 11:32
A kur bija problēma? Kāpostus jau var sautēt tikai savā sulā un treknumu vai taukumu likt tik, cik pašam tīkami, vai vispār bez taukuma!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni