Vienkāršā frikadeļu zupa

5 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 6 kartupeļi
  • 4 burkāni
  • 800 g maltās gaļas
  • 2 olas
  • Sauja miltu
  • Buljona kubiciņi
  • Pipari
  • Universālā garšviela

Pagatavošana

50 min.
  1. Salmiņos sarīvē vai sagriež kartupeļus un burkānus, liek vārīties zupas katlā.
    Salmiņos sarīvē vai sagriež kartupeļus un burkānus, liek vār...
  2. Kamēr kartupeļi un burkāniņi vārās, gatavo frikadelītes. Maltai gaļai pievieno oliņas, miltus, piparus un universālo garšvielu, visu sajauc.
    Kamēr kartupeļi un burkāniņi vārās, gatavo frikadelītes. Mal...
  3. No iegūtās masas veido gaļas bumbiņas.
    No iegūtās masas veido gaļas bumbiņas.
  4. Kad kartupeļi un burkāni ir aptuveni 10 minūtes vārījušies, pievieno frikadelītes un buljona kubiciņus. Visu vāra vēl 20 minūtes. Garšīgāka un aromātiskāka zupiņa būs, ja pasniegs to ar krējumu un dillītēm.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Alvars Baldiņš 2017. gada 20. novembris 18:19
Kamēr vārās viens rīvēts burkāniņš un viens liels kartupelītis, tikmēr samīca jaukto malto gaļiņu ar pipariem un garšvielām ( es lieku vegetu un raudeni). Miltus un olu nelieku, tad iznāk frikadeles tādas cietas. Sajaucu malto gaļu ar garšvielām un gatavoju bumbiņas, ar slapjām rokām tās veidojot. Lai zupiņa būtu patīkamāka, ieberu padaudz diļlu/pētersiļu zaļumu maisījumu. Labu apetīti! :)
anna 2016. gada 11. oktobris 19:50
loti garda zupa.
paldies par recepti!!!
Varis 2016. gada 12. septembris 11:09
6 kartupeļi un 4 burkāni? Man katlā vietas tik daudz nav! Sarīvēju un skatos ka pa daudz. Frikadeles neturās kopā labāk būtu ar baltmaizi mēģinājis. Nav saprotams kad un cik daudz japieevieno buljons. Aplauziens man sanāca ar to jūsu frikadeļzupu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas