Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Šī recepte nāk no manas māmiņas, tādēļ tā man īpaši mīļa - taču tajā variet iecept to, kas pašam vislabāk iet pie sirds.

Sastāvdaļas

  • 4 olas + 1 garnējumam
  • 1 /2 glāze cukura + garnējumam
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. citronskābes
  • 1 paciņa biezpiena
  • 8 ēd. k. miltu
  • Dzērvenes
  • 4 āboli
  • Kanēlis
  • 1 ēd. k. krējuma (garnējumam)

Pagatavošana

29 min.
  1. Iesākumā paņem vidēja izmēra bļodu, kur visu sajauc.
  2. 4 olas, 1/2 glāzi cukura, sodu, citronskābi samaisa traukā - liek biezpienu (sabirdinot), miltus. Masu samaisa līdz tā ir viendabīga. Tad liek ledusskapī, kamēr mizosiet ābolus, lai tā sagatavojas līst krāsnī.
  3. Ieslēdz krāsni, lai jau uzkarst, kamēr gatavosiet plātsmaizi.
  4. Ābolus sagriež šķēlītēs. Uz pannas liek cepampapīru (eļļa nav nepieciešama). Izklāj mīklu vienmērīgi. Sakrāmē ābolu šķēlītes kā armijniekus rindās. Izrotā tukšās vietas ar dzērvenēm.
  5. Tad atsevišķā trauciņā sajauc 1 olu ar krējumu (1 ēd. kar), daudzumu izlīdzina uz plātsmaizes. Tas padarīs to mitrāku.
  6. Visam pārkaisa kanēli un cukuru,"uz aci".
  7. Pannu liek krāsnī uz 180 grādiem, 29 minūtēm.
  8. Tad tai vajadzētu izskatīties aptuveni šādai:
  9. Nu ko mīļie, tagad atliek tik sagriezt (vislabāk nedaudz atdzesētu), un labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dita Frita 26. oktobris 22:01
Fantastiska recepte,paldies autoram
Inese 2015. gada 14. aprīlis 00:40
Buutu jauki, ja recepte buutu pilniiga. Cik lielai formai paredzeeta plaatsmaize, cik graados, cik minuutes cept.??
Guna 2015. gada 1. janvāris 13:41
...papildinājums pie iepriekšējā - biezpienu arī ieliku 2 nevis 1 paciņu :) Jā, izmaiņu sanāca daudz, bet idejiski jau recepte tā pati vien ir! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes