Dzērvenes pūdercukurā

4 1
Dzērveņu vietā var izmantot brūklenes, smiltsērkšķus u.c. līdzīgas ogas

Sastāvdaļas

  • 500 g Dansukker pūdercukura
  • 1 kg dzērveņu
  • 200 ml ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Iepriekš sagatavo divas paplātes: vienu izklāja ar salvetēm un otru – ar cepampapīru.
  2. Bļodiņā sajauc ūdeni ar vismaz 6 ēdamkarotēm pūdercukura (jo koncentrētāku sīrupu gatavo, jo biezāku cukura kārtu ap ogām iegūst).
  3. Dzērvenes noskalo, ieber sietiņā, iegremdē un brīdi patur cukura sīrupā. Pēc tam ar sietiņu dzērvenes izceļ no sīrupa un izber uz salvetēm izklātās paplātes, kur ogas īsu brīdi patur, bet neļauj pavisam nožūt.
  4. Tad tās pārber uz otras paplātes, kas izklāta ar cepampapīru. Caur sausu sietiņu dzērvenes apkaisa ar pūdercukuru, vienlaicīgi kustinot paplāti, lai ogas apviļātos pūdercukurā.
  5. Kad ogas vienmērīgi pārklājušās ar pūdercukuru, tās atstāj nožūt.
    Apmēram pēc 15 – 20 minūtēm dzērvenes ieber kādā traukā un pirms pasniegšanas vēlreiz caur sietiņu pārkaisa pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kad ogas vienmērīgi pārklājušās ar pūdercukuru, tās atstāj n...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti