Sākums > Receptes > Deserti

Dzērvenes pūdercukurā

2010. gada 20. septembris
Foto: Dansukker
Dzērveņu vietā var izmantot brūklenes, smiltsērkšķus u.c. līdzīgas ogas
Pagatavošana
30 min
1. Iepriekš sagatavo divas paplātes: vienu izklāja ar salvetēm un otru – ar cepampapīru.
2. Bļodiņā sajauc ūdeni ar vismaz 6 ēdamkarotēm pūdercukura (jo koncentrētāku sīrupu gatavo, jo biezāku cukura kārtu ap ogām iegūst).
3. Dzērvenes noskalo, ieber sietiņā, iegremdē un brīdi patur cukura sīrupā. Pēc tam ar sietiņu dzērvenes izceļ no sīrupa un izber uz salvetēm izklātās paplātes, kur ogas īsu brīdi patur, bet neļauj pavisam nožūt.
4. Tad tās pārber uz otras paplātes, kas izklāta ar cepampapīru. Caur sausu sietiņu dzērvenes apkaisa ar pūdercukuru, vienlaicīgi kustinot paplāti, lai ogas apviļātos pūdercukurā.
5. Kad ogas vienmērīgi pārklājušās ar pūdercukuru, tās atstāj nožūt.
Apmēram pēc 15 – 20 minūtēm dzērvenes ieber kādā traukā un pirms pasniegšanas vēlreiz caur sietiņu pārkaisa pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Dansukker
Uz augšu