Kultivēta siļķe (smalka simtgadīga recepte)

4 1
No Marra Korth "Praktiska Pawahru grahmata", Riga, 1910.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 siļķes
  • 4 olas
  • 2 ēd.k. stipra vīna
  • 3 ēd.k. eļļas vai 1 ēd.k. sviesta
  • 2 ēd.k. etiķa vai 1 citrons
  • 3 /4 korteļa (0.225l) skāba krējuma
  • 2 -3 skābi gurķi
  • 1 -2 sīpoli
  • 1 tējk. sinepju
  • 1 -2 tējk. cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Siļķes mērcē 24h pienā vai ūdenī
  2. Zivis notīra, izņem asakas un sagriež strēmelēs
  3. Pienu (nelielu daļu) sakuļ ar eļļu (vai putās sakultu sviestu), vīnu, etiķi (vai citrona sulu), sinepēm, cukuru un ne visai cieti novārītiem olu dzeltenumiem
  4. Smalki sakapā olu baltumus, gurķus un sīpolus un sajauc ar krējumu, siļķēm un pienu.
  5. Visu uzlej uz siļķu bļodas un rotā ar gurķiem un pētersīļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas