Ābolu marmelāde

4 1

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg ābolu
  • 1.5 glāze ūdens
  • 500 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • Pēc izvēles:
  • Rieksti, žāvēti augļi, ogas (marmelādes sastāva daudzveidošanai, dekorēšanai)
  • Pūdercukurs (dekorēšanai un dekoratīvas glazūras veidošanai)

Pagatavošana

300 min.
  1. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež gabaliņos. Liek ābolus katliņā, pārlej ūdeni un sautē uz lēnas uguns apmēram 3,5 stundas. Tad masu izberž caur sietiņu, ieliek atpakaļ katliņā, pievieno ievārījuma cukuru un, ja vēlas, riekstus un / vai žāvētus augļus. Marmelādi vāra vēl 20-30 minūtes, regulāri apmaisot.
  2. Cepešplātī ar augstām malām izklāj cepamo papīru, to ieziež ar eļļu vai sviestu. Uz cepešplāts izvēlētajā biezumā* uzlej marmelādes masu, izlīdzina to un žāvē cepeškrāsnī 140°C atkarībā no biezuma 10-20 minūtes. Tad izņem cepešplāti ārā, apgriež marmelādi otrādi, atkal ievieto cepeškrāsnī un patur tai pašā temperatūrā tikpat ilgi, cik iepriekš.
  3. * Marmelādi var pagatavot biezākā vai plānākā kārtā. Biezo kārtu pēc atdzišanas sagriež gabaliņos un apviļā tos cukurā vai pūdercukurā. Plāno kārtu pēc žāvēšanas sarullē rullīšos, sagriež rullīšus mazākos gabaliņos un, ja vēlas, dekorē tos ar pūdercukuru, glazūrām, ogām vai riekstiem.
    * Marmelādi var pagatavot biezākā vai plānākā kārtā. Biezo k...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti