Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu marmelāde

2010. gada 24. augusts
Foto: Dansukker
Pagatavošana
300 min
1. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež gabaliņos. Liek ābolus katliņā, pārlej ūdeni un sautē uz lēnas uguns apmēram 3,5 stundas. Tad masu izberž caur sietiņu, ieliek atpakaļ katliņā, pievieno ievārījuma cukuru un, ja vēlas, riekstus un / vai žāvētus augļus. Marmelādi vāra vēl 20-30 minūtes, regulāri apmaisot.
2. Cepešplātī ar augstām malām izklāj cepamo papīru, to ieziež ar eļļu vai sviestu. Uz cepešplāts izvēlētajā biezumā* uzlej marmelādes masu, izlīdzina to un žāvē cepeškrāsnī 140°C atkarībā no biezuma 10-20 minūtes. Tad izņem cepešplāti ārā, apgriež marmelādi otrādi, atkal ievieto cepeškrāsnī un patur tai pašā temperatūrā tikpat ilgi, cik iepriekš.
3. * Marmelādi var pagatavot biezākā vai plānākā kārtā. Biezo kārtu pēc atdzišanas sagriež gabaliņos un apviļā tos cukurā vai pūdercukurā. Plāno kārtu pēc žāvēšanas sarullē rullīšos, sagriež rullīšus mazākos gabaliņos un, ja vēlas, dekorē tos ar pūdercukuru, glazūrām, ogām vai riekstiem.
Foto: Dansukker
Uz augšu