Cepumi - žagariņi

4 1
Cepumi - žagariņi
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 6 ēd. k. krējuma
  • 5 ēd. k. cukura
  • 2 olas
  • 1 tējk. sodas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Eļļa cepšanai
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Iesit bļodā olas, pievieno sāli, cukuru un visu samaisa. Pēc tam pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu, visu samaisa. Tad pakāpeniski pievieno kviešu miltus un samīca kamēr mīkla paliek stingra.
  2. Mīklu izveltnē, sagriež 4 - 5cm platās strēmelēs un tad griež rombiņus. Rombiņam viducī ar nazi iegriež caurumiņu. Pēc tam vienu galu izver cauri, it kā sasietu cilpiņu.
  3. Sagatavotos cepumus liek sakarsētā eļļas traukā un vāra gaiši brūnus. Atdzisušus kārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Sagatavotos cepumus liek sakarsētā eļļas traukā un vāra gaiš...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Alisija 2015. gada 24. augusts 15:01
Mmm... gargi gan
žagariņi 2013. gada 25. marts 16:55
Ļoti labi žagariņi...
Andra 2012. gada 6. decembris 16:08
Hm, izmēģināju, bet tādi pasausi...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize