Abata slepenā skābeņu recepte

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Kāds abats Ševrijē nodzīvoja ilgu mūžu un pats uzskatīja, ka tas bijis iespējams, pateicoties viņa izgudrotajam ēdienam. Recepte ilgu laiku bija noslēpums (līdz pat 1905.g.). Skābenes 5 dienu laikā uzsūc visu sviestu, un tas ēdienam piešķir neatkārojamu garšu un aromātu.

Sastāvdaļas

  • 700 g skābeņu
  • 300 g sviesta

Pagatavošana

15 min.
  1. Svaigas skābenes rūpīgi pārlasa, noņem kātiņus, nomazgā un ļauj apžūt
  2. Liek keramikas katlā kopā ar 100g sviesta un sutina 30 min uz lēnas uguns
  3. Ļauj atdzist un noliek vēsā vietā
  4. Nākamajā dienā pieliek vēl 50g sviesta un uz lēnas uguns sutina 10-15 min, atkal novieto vēsā vietā
  5. Trešajā un ceturtajā dienā atkārto to pašu procedūru
  6. Piektajā dienā pirms celšanas galdā liek katlu uz lēnas uguns, pieliek atlkušos 50g sviesta un sutina 10-12 min
  7. Pasniedz pavisam karstu
  8. Pēc vajadzības pieliek sāli

Komentāri

Nezinu gan 2010. gada 16. septembris 12:17
Jāatcerās, ka viņu laikā dzīve nebija tik mazkustīga kā tagad un atrašanās svaigā gaisā arī daudz ko dod...
Tauku Pika 2010. gada 6. septembris 15:46
Sanāk ka pakām ēst sviestu ir baigi veselīgi. Jocīgs gan tas abats. Pēc tādas nedēļu ilgas sutināšanas no skābenēm pāri tikai paliek nosaukums :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni