Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vasaras brīvdienu risoto brālēns

2010. gada 18. augusts
Foto: ralfs dravnieks
Pagatavošana
40 min
1. Sīki sagriez sīpolu un apcep uzkarsētā olīveļļā, pievieno tikko sagatavotas sviesta pupiņas (nomazgā, nogriez galus un sagriez trīs vienādās daļās katru pāksti). Turpini cepr īsu brīdi, tad pievieno iepriekš nomizotu un kubiciņos sagrieztu kabaci, katlā ielej 50 g ūdens un uzliec vāku. Sāc vārīt rīsus. Uzkarsē pannu, kad panna karsta, cep malto gaļu. Pievieno dārzeņiem katlā iepriekš sagrieztus tomātus. Kad gaļa aprāvusies un izdalījusi visus šaubīgos šķidrumus pievieno sojas mērci tik daudz, cik uzskati par nepieciešamu (es pievienoju tik, lai izvairītos no sāls lietošanas, bet tomēr, ja soja pielikta par maz, pievienoju ēdienam arī sāli) Noņem katla vāku un pievieno apcepto gaļu ar sojas mērci. Katlu atstāj bez vāka un visam iepriekš minētajam pievieno divas rupji saspiestas ķiplokdaiviņas. Ja rīsi ir gatavi, tad nokās un pievieno saturu katlam. Izmaisi. Brīdi atstāj uz mazas uguns, tad pievieno maltos piparus un timiāna zariņus. Izmaisi un atkal uzliec vāku. Pēc dažām minūtēm nogriez uguni un pārkaisi katla saturu ar pētersiļiem. Uzliec vāku un atstāj ēdienu ievilkties. Vislabāk ir paciesties un ļaut ēdienam atdzist, tad to vēlreiz mazliet uzsildīt un baudīt. Labu apetīti.
Uz augšu