Biskvīta zemeņu torte

2010. gada 5. augusts
Foto: Lāsma Klēbaha
Pagatavošana
70 min
1. Olas ar siltu ūdeni (gandrīz karstu) un cukuru uzputo ļoti gaišās putās. Iemaisa vaniļas cukuru.
2. Uzsijā miltus ar cepampulveri un pakāpeniski iecilā mīklā.
Foto: Lāsma Klēbaha
3. Mīklu pilda ietaukotā veidnē (ietauko tikai pamatni un izkaisa ar miltiem).
4. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 25 minūtes.
5. Kad biskvīts gatavs, pārgriež to divās daļās.
Foto: Lāsma Klēbaha
6. Kamēr biskvīts dziest, skābo krējumu sajauc ar vaniļas cukuru un pūdercukuru.
Foto: Lāsma Klēbaha
7. Uzbriedina želatīnu. Izkausē ūdens peldē un pievieno krējuma maisījumam.
8. Liek ledusskapī nedaudz atdzist, lai var vieglāk uzsmērēt.
9. Tikmēr zemenēm noņem kātiņus un sagriež gabaliņos. Lielākās zemenes atstāj dekorēšanai.
Foto: Lāsma Klēbaha
10. Uz pirmās biskvīta daļas uzziež nedaudz krējuma maisījuma. Pārklāj blīvi ar zemenēm. Pārziež atkal ar krējuma masu.
11. Liek pa virsu otru biskvīta daļu. To un tās sānus pārziež ar atlikušo krējuma masu un dekorē ar zemenēm.
12. Patur visu kūku vēl ledusskapī, lai sastingst.
13. Lai labi garšo!
Uz augšu