Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bumbieru un zemesriekstu pīrāgs

2010. gada 2. jūlijs
Foto: Una Cvetkova
Pagatavošana
80 min
1. Izkausē sviestu un sakuļ kopā ar cukuru, kamēr paliek tāds krēmīgs.
Foto: Una Cvetkova
2. Pēc tam pa vienai pievieno olas un katru reizi kārtīgi sakuļ.
Foto: Una Cvetkova
3. Sajauc kopā miltus un cepamo pulveri, tad iejauc iekšā pienu. Pievieno šo masu sviesta masai.
4. Divas trešdaļas bumbieru sakriež kubiņos.
Foto: Una Cvetkova
5. Masai pievieno sadrupinātus riekstus un bumbierus, visu sajauc kopā.
Foto: Una Cvetkova
6. Gatavo masu liek sagatavotā veidnē. (Es veidnei apakšā lieku cepamo papīru, lai pēc tam vieglāk izņemt laukā).
Foto: Una Cvetkova
7. Sagriež atlikušo bumbieru šķēlēs un kārto uz pīrāga, pa vidu ieliek rozīnes (var arī atstāt riekstus, ko ielkt).
Foto: Una Cvetkova
8. Cep 180C apmēram 1h. Kad pīrāgs gatavs, izņem no cepeškrāsns, apsmērē virsu ar medu,
Foto: Una Cvetkova
9. Atdzesē un pasniedz.
Foto: Una Cvetkova
10. Lai sanāk gards pīrāgs!
11. Labu apetīti! :)
Uz augšu